sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Welcome to the "Big apple"!!

Torstaina aamupäivällä meil oli ensiapukurssi. Tavallaan tosi "turha" ja tylsä mulle koska toi oli jo neljäs kerta ku mä käyn ensiapuu. Päivä kulu tosi hitaasti. Jossai vaihees saatii eväsboksit mis oli joku tortillajuttu, mist en tosin kauheest tykänny en pystyny syyä sitä kokonaa loppuu, omena ja sipsii. Meil oli vaa joku vartti aikaa syyä mut ei haitannu ku kaikil oli tarpeeks kova nälkä et äkkii katos ruoka. Jenkkie EA-kurssi eroo ainaki suomalaisest sillee, et siel ei käydä pulssin mittaamist olleskaa. EA-kurssilt saatii vihkonen mist sai repästyy pienemmän "vihon" irti ja EA-pakkauksen, mis on sisäl kumihanskat, side ja elvytysmikäliehengityssuoja.


Vihdoinki koitti se hetki et lähettii menee kohti Manhattanii. Dösämatka kesti ainaki joku 1.5h. Ekaks pysähyttii paikkaa mist nähtii Vapaudenpatsas. Meil oli 7min aikaa mennä ja ottaa kuvii. Sit ku tultii takas meiät jaettii kymmenen hengen ryhmii. Mun ryhmäs kaikki muut paitsi minä ja yks toine oli Saksalaisii. Dösäkuski diktaattorimaisesti valitsi ryhmänjohtajan, onneks arpa ei osunu muhu vaik ei mun ois tarvinnukkaa tehä mitää johtajana. Seuraava etappi oli Central Park. Käveltii vähä matkaa siel ja napsittii kuvii. Ku oltii kaiki dösäs ja oltii lähetty jo liikkeelle joku huomas et katos, tuol kävelee kaks meistä. Dösäkuski käänty oikeelle ja yht'äkkii kuulu kauheeta kolinaa. Dösä osu rakennustelineesee ja se melkee kaatu. Oho. Oli vähä extremempi käännös. Mattimyöhäset hyppäs kyytii ja matka jatku. Pysähyttii viel uuestaa vartiks johki, ei me muuta tehty ku vähä käveltii ees taas. Ei kauheen kauas viittiny lähtee ku oli nii vähä aikaa. Kohta taas jatkettii matkaa ja päädyttii lopuks Rockefeller Centerii. Top of the rock oli kiva paikka, vaik podenki korkeenpaikankammoo. Käytii siin samal matkamuistokauppaa, ostin magneetin ja jotain pastilleja. Sit mentii kävelee pikkuhiljaa paikkaa mis mie piti tavata yheksältä. Käytii Time Squarel ja siel törmättii kaiken näkösii eri hahmoihi mm. Iron Manii ja Super Marioo. Tais siel Minni Hiiriki ja muit Disney-hahmoi olla. Käytii syömäs Mäkkäris, hamppariaterias tuliki yhen hampparin sijaa kaks hampparii. Ihmeteltii siinä hetki et apua mitä tää on mut sit todettii vaa et ihan sama meil on nälkä ja syötii pois. Mei tapaamispaikan tien toisella puolella oli ruokakauppa mist osa kävi ostaa ruokaa, mä tyydyin vaa vesipulloo ja purkkaa. Ku päästii takas kampukselle, piti viel pakata ja ottaa seuraavan päivän vaatteet valmiiks enne ku meni nukkumaa.


 John Lennonin muistomerkki Central Parkis

 Top Of The Rock





 Naked Cowboy


Perjantai oli iso päivä, päästiin vihdoin perheisii! Päivä alko aamupalalla ja jatku pienellä infolla. Sit raahattii lakanat ja pyyhkeet kellarii ja luovutettii huoneet. Seuraavana koitti kamojen raahaamine dösää ja matka perheisii voi alkaa. Mun dösäs oli mun molemmat kämppikset, pari Saksalaist,yks Ranskalaine ja yks Brasilialaine. Dösämatka oli pitkä, millo kukaki nukku, millo laulo, millo kuunteli omast iPodist tms. musaa, millo pölistii porukas... Oli kauhee jännää nähä host perhe ekaa kertaa. Mua oli mun molemmat host vanhemmat vastas. Sanottii heipat muitte aupairie kaa ja lähettii omille teillemme. Arvatkaa kuka pamautti auton oven toisen auton oveen.. Onneks ei jääny jälkee! Host vanhempie kaa käytii safkaamas italialaises, mul oli nii nälkä et söin koko lautasen tyhjäks ja vetäsin pari leipääki siihe päälle. Sen siitä saa ku syö aamupalan aikasee aamul ja seuraavan kerran saa ruokaa n. 7h pääst. Sen voin sanoo et tääl ateriat on oikeesti isoi, varmaa isompii jopa ku Saksas. Sit ajettii suoraa himaa. Noitte auto on nii iso et mun pitää oikeesti kiivetä sisää ja hypätä ulos. Mul on mun huonees tv, parisänky (mihin myöskin pitää kiivetä), vaatekomero ja lipasto. Jännää ku ekaa kertaa ikinä saan oman huoneen oven lukkoo. Annoin tuliaiseks penskalle Niiskuneitipehmolelun ja hostvanhemmille Alvar Aallon semmosen jutun. Arvatkaa kuka rakastu Niiskuneitii ja raahaa sitä joka paikkaa eikä haluu nukkuu ilman sitä. Erävoitto sanoisin! Purin kamat, osa meni vaatekaappii, suurin osa lipastoo.
Lauantaina minä, penska, hostäiti ja lapsenvahti käytii kaupoil. Bloomingdales, Macy's, Forever21... Oltii kaupoil viis tuntii ja käytii siin safkaamaski. Katoin et jee tos on tommone kiva kanatoasti, otanpa sen. Kaiken järjen ja logiikan mukaa tulee yks leipä ja jotain muuta siin lautasel mut ei ei, tääl tulee kaks leipää ja ne on valtavii. Jaksoin ehk hätäsest kolmasosan. Hostäiti ihmetteli et mite mä söin nii vähä, mut minkkäs teet kun on hellettä ja ateria on nii iso, vähemmästäki lämpötilast nälkä lähtee ja isost annoksest näyttää et on syöny vähä. Illal oli ihanaa mennä suihkun kautta nukkumaa ja nukuinki taas melkee kellon ympäri! Päiväl ku olin ottamas vaatehuoneest kenkii en saanu ovee auki. Yritin siinä ensi itse tottakai avata ovee koska avun pyytäminehä on nii vaikeeta. Kappas, kahva irtos. Lopult luovutin ja pyysin hostäitii auttaa, onneks se suhtautu rikkinäisee ovenkahvaa tosi chillisti ni ei oo mitää hätää.


Oho rikoin ovenkahvan.

Tänään (aka sunnuntaina) täälläkin on äitienpäivä. Käytii "klubilla" brunssilla. Siel oli ihan sikan ruokaa! Tottakai otin vinon pinon kylmäsavulohta (koska se on mun lempparii), tokal kierroksel nappasin taasen pari palaa lohta ja kävelles takas pöytää viereiseset pöydäs joku kommentoi vierustoverillee "Well she looves her punch of fish".

Omnom suklaajätskii ja M&M:ii päällä!

Tälläst täl kertaa voisin helpost kirjottaa viel paljo enemmänki mut en jaksa. Huomen tulee 30 astetta (celciusta tottamaar), tuun kuolemaa...

1 kommentti: